Това заяви пред ФрогНюз анализаторът Осман Октай. Повод за коментара му

...
Това заяви пред ФрогНюз анализаторът Осман Октай. Повод за коментара му
Коментари Харесай

Осман Октай: Арогантно и грубо поведение на Радев. Почти им нареди да върнат празна папка

Това съобщи пред ФрогНюз анализаторът Осман Октай.

 

Повод за коментара му са острите думи на президента Румен Радев към " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " при връчването на мандата за сформиране на държавно управление.

 

Според Осман Октай по този метод са се удостоверили подозренията за какво президентът бави връчването на втория мандат, откакто в понеделник Мария Габриел от ГЕРБ върна празна директория на президента и съобщи, че има сделка за реализация на държавно управление с втория мандат.

 

По думите на Октай още в петък е можело да има постоянен кабинет

 

" Държавният глава съзнателно забави тази процедура и разреши през това време да се развият тези кавги към съвещанието на Политическа партия и тези записи да се разгласяват, службите да бъдат намесени. Веднага по-късно реши да връчи мандата. Явно задачата му е била да не се осъществя и да няма работещ парламент, да няма обикновено, работещо държавно управление и той да продължава да ръководи по този начин, както ръководи към този момент 2 години ", уточни Октай.

 

" Радев потвърждава тезата ми, че след последните избори ще бави връчването на мандатите до началото на месец април. Оказах се прав. Огромно е желанието на президента да дестабилизира страната, парламентаризма и да дискредитира партиите за да осъществя желанието си за смяна ръководството на страната ", добави още Октай.

 

беседва: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР